Contabilitatea si gestiunea financiara sunt operatiuni vitale pentru afaceri – insa sarcinile implicate sunt plictisitoare, predispuse la erori si nu generează venituri in mod direct.Acest lucru face ca un RPA sa fie perfect pentru multe dintre aceste sarcini.

Procesarea facturilor este una dintre sarcinile care consuma cel mai mult timp. Facturile vin prin diverse metode, apoi sunt asociate numerele comenzilor de achiziție (numere PO) si, de multe ori, trebuie sa fie aprobate de diferite persoane inainte de a fi platite.

Cu ajutorul RPA, poti crea reguli pentru a trimite facturile catre persoana potrivita pentru aprobare in mod automat, in timp ce asociatii tai se concentreaza pe cele aberante. De asemenea, poti automatiza procesul de comparare a numerelor de comenzi de achizitie cu facturile propriu zise pentru a evidentia orice discrepanta in vederea unei revizuiri suplimentare inainte de a efectua plata facturilor.

Acesta este doar un exemplu avand in vedere toate datele introduse si procesarea manuala implicate in contabilitate , motiv pentru care solutiile RPA devin din ce in ce mai populare.