Clientii, in general, doresc ca solicitarea lor sa fie rezolvata cat mai rapid posibil.
Multe dintre problemele sau intrebarile unui client pot fi rezolvate intr-o maniera standardizata și de rutina, ceea ce face ca procesul de asistenta pentru clienti sa fie potrivit pentru automatizare.

RPA poate clasifica intrebarile si le poate trimite la departamentul corect, cum ar fi asistenta tehnica, facturare, vanzarile etc.

Chatbots (roboti de chat) sunt un alt exemplu excelent, chiar daca se afla la granita dintre RPA și AI (inteligenta artificiala).
De exemplu, sa presupunem ca un client ajunge pe pagina de suport a unei companii. Robotul de chat ar putea sa apara, sa intrebe clientul cu ce are nevoie de ajutor, apoi sa ofere automat resurse pe care clientul le poate folosi fara a intra in contact cu un angajat.

In multe cazuri, acest lucru ar putea fi suficient pentru a rezolva problema clientului. Robotul il ajuta pe client sa isi rezolve problema mai repede, economisind in acelasi timp banii companiei pentru serviciul clienti.
In plus, reduce timpii de asteptare pentru clientii care au nevoie de agenti umani, deoarece mai putine persoane sunt in asteptare.

Dupa cum se poate observa, cu ajutorul RPA, poti obține raspunsuri mai rapide si poți creste satisfactia clientilor.