9 lucruri cu care „ucideți” rata de conversie a formularelor
Exista multe lucruri care contribuie la o pagină de aterizare (landing page) cu o rata de conversie ridicata, cum ar fi un design aerisit, mesaje concise și relevante și informații potrivite pentru etapa in care se află cumpărătorul. Odată ce aceste elemente cheie există, ești foarte aproape… și ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să le oferi potențialilor tăi clienți un motiv să nu renunțe în timp ce completează formularul.
Optimizarea formularelor dvs. pentru a reduce „frecarea formularului” ar trebui să primească la fel de multă atenție ca și celelalte elemente de pe pagina dvs. de aterizare. Cu câteva ajustări simple, puteți reduce micile neplăceri care vă pot afecta rata de conversie. Iată 9 greșeli minore pe care s-ar putea să nu vă dați seama că le faceți.
Cuprins
Aveți prea multe câmpuri în formular care afectează rata de conversie
Câte câmpuri sunt afișate pe formularul de pe pagina dvs. de aterizare (landing page)? Să știți că cea mai bună abordare este sa aveți între 3-5 câmpuri.
Orice depășire ar putea avea un impact negativ asupra ratei de conversie. De fapt, o cercetare extinsă de la Formstack arată că reducerea numărului de câmpuri ale formularului la patru sau mai puțin poate crește rata de conversie cu până la 160%.
În plus, rata de conversie poate crește cu 50 la sută atunci când reduceți numărul de câmpuri de la patru la trei.
Aveți prea multe câmpuri obligatorii.
Cereți prea mult de la utilizatorii dvs. în schimbul a ceea ce oferiți? Asigurați-vă că separați lucrurile esențiale de cele care vă plac.
O bună regulă de bază pentru B2B este să reduceți câmpurile obligatorii la aceste trei elemente de bază: nume, e-mail și titlul.
Dacă vă gândiți să adăugați un alt câmp „bine de stiut”, introduceți-l cu un test A/B, astfel încât să puteți măsura impactul pe care îl are rata de conversie.
Nu folosiți CAPTCHA inteligent.
Cu toții am dat peste un câmp de tip CAPTCHA atunci când am completat un formular – știți, acele mici module care au rolul de a contracara spam-ul prin deosebirea oamenilor de roboți?
CAPTCHA este o modalitate bună pentru comercianți de a elimina răspunsurile necalificate (de exemplu, intrările multiple de la aceeași adresă IP în aceeași zi).
Dar cheia aici este să vă asigurați că folosiți CAPTCHA inteligent, care verifică vizitatorii doar o singură dată pe site-ul dvs. web.
Concluzia? Dacă nu folosiți CAPTCHA inteligent, nu-l folosiți deloc.
Uitați să vă faceți formularele inteligente optimizate pentru rata de conversie mare
Pentru vizitatorii care se află deja în baza de date, câmpurile inteligente ale formularului vor simplifica sarcina dificilă (în special pentru utilizatorii de iPad și de telefoane mobile) de a reintroduce informațiile.
Formularele inteligente precompletează câmpurile formularului pe care aceștia le „cunosc”, sporind șansele ca acei vizitatori să convertească din nou.
Nu utilizați logica condițională.
Dacă doriți să faceți un pas mai departe, asociați formularele inteligente cu o logică condiționată (if/then) pentru a manipula câmpurile pe care le afișați.
De exemplu, DACĂ cineva este un convertor repetat, ATUNCI afișați un câmp de formular suplimentar care vă permite să aflați mai multe despre el. Cu cât vă puteți personaliza mai mult formularele pe baza comportamentului vizitatorilor, cu atât mai mari sunt șansele de a obține mai multe conversii.
Cereți (sau, mai rău, solicitați) un număr de telefon.
Pentru produsele sau serviciile de pe pagina de aterizare, cel mai bine este să presupuneți că cititorii dvs. sunt încă indeciși în privința companiei, iar asta înseamnă că NU sunt pregătiți să se expună oferindu-și numărul de telefon.
Potrivit Unbounce, veți vedea probabil o „scădere de 5 procente pentru rata de conversie atunci când cereți un număr de telefon. (Notă: singurele formulare în care această practică ar trebui să fie luată în considerare este formularul de contact al site-ului dvs. și formularele de tip lead forms de pe facebook, unde aceste câmpuri sunt în general precompletate cu valorile din contul dvs.).
Nu te adresezi publicului sceptic.
Pornind de la punctul de mai sus, clienții potențiali nu vă cunosc încă suficient de bine pentru a avea încredere deplină în dumneavoastră.
Într-o mare de comercianți B2B si B2C care concurează pentru a le atrage atenția, credibilitatea contează. Simplele informații despre confidențialitate sau „seal”-urile de acreditare pot servi drept „elemente de reducere a scăderii interacțiunii din formularul dvs.”, ajutându-vă să înclinați balanța pentru sceptici.
Nu folosiți cu moderație valorile în cazul dropdown-urilor.
Credeți că dropdown-urile simplifică procesul de completare a formularului pentru utilizatori? Nu este întotdeauna așa. Afișarea prea multor opțiuni poate crea o experiență greoaie, care este deosebit de enervantă pentru utilizatorii de telefoane mobile sau iPad. Acest lucru afectează rata de conversie a formularului.
Potrivit Unbounce, câmpurile care afișează selecții derulante „se descurcă cel mai rău dintre toate” în ceea ce privește menținerea ratelor de conversie optime.
Cu toate acestea, drop-down-urile sunt o modalitate excelentă de a asigura integritatea datelor pentru comercianții B2B si B2C – așa că, înainte de a le abandona complet, luați în considerare această strategie suplimentară de marketing care sugerează că eficiența dropdown-urilor se reduce la numărul de opțiuni pe care le oferiți în cadrul acestora.
Butonul „Trimite”
Pare destul de logic să ai un buton de trimitere atunci când ceri cuiva să „trimită” un formular, nu?
Dimpotrivă, cuvântul „trimite” nu se comportă la fel de bine ca alte CTA-uri de pe paginile de aterizare a serviciilor sau a produselor – unii utilizatori au impresia că renunță la control după ce dau click, ceea ce v-a afecta rata de conversie.
Numeroase companii de marketing B2B sau B2C raportează rezultate bune atunci când schimbă formularea butoanelor CTA (call-to-action) cu o frază activă, orientată spre beneficii, cum ar fi „Da! Trimite-mi oferta acum”.
Spuneți-ne, faceți vreuna dintre aceste greșeli în formularele de pe pagina dvs. de aterizare? Vestea bună este că fiecare dintre aceste greșeli necesită o remediere relativ simplă care poate imbunătați rata de conversie a formularului.
Mai multe articole asemanatoare AICI.
Lasă un răspuns